När kreativiteten tryter…

… försöker jag locka fram den på andra sätt. Ibland genom att läsa. Ibland genom att gå en lång promenad. Ibland genom att måla. Kvällar som denna, mörka, kalla och regniga, tycker jag annars är inspirerande som de är. De lockar fram någonting hos mig som ligger dolt långt inom mig de där andra soliga, vackra dagarna. Ord jag inte visste att jag kunde tränger sig ut genom pennspetsen. Dagbräckning. Faiblesse. Elyseisk.

Ibland har jag mer idéer än tid. Ibland kommer de på jobbet när jag inte har någon möjlighet alls att anteckna något. Någon timme senare är det ofta bortglömt. Kanske kommer tanken tillbaka, men då minns jag nog inte att jag haft tanken förut. Tänk så många tankar som går förlorade! Kanske hade alla de där tankarna tillsammans varit den stora romanen. Tänk om.

Det har blivit några dagar utan blogginlägg nu. Livet kom emellan, skyller jag på. Och jag som tänkte att jag skulle lägga upp någonting varje dag! Ack, så fort den ambitionen gick i kras. Men nu ska jag försöka igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s