Vardagslyxig broccolisoppa

Är inte soppor den bästa maten som finns nu på vintern? Värmande och lätta att tillaga. Denna soppa tillagar nästan sig själv och smakar lyxigt.

Tidsåtgång: ca 30 min
Du behöver (för ca 4-5 portioner):

8 potatisar

500 g broccoli

1 stor lök

Valfri typ av grädde eller mjölk

Vitlök (jag hade i tre klyftor)

Buljong

Vitpeppar

Salt

Örtsalt (valfritt)
Gör så här:

Börja med att skala potatisarna,om du vill det. Jag skalar väldigt sällan potatis då väldigt mycket nyttigheter sitter i skalet.

Hacka potatisarna i ca 2*2 cm stora bitar och lägg bitarna i en stor gryta med olivolja.

Sätt på plattan och under tiden plattan värms upp grovhackar du löken. Släng i den i grytan.

Stek någon minut så löken börjar bli mjuk.

Pressa i vitlöken och låt den steka med i ytterligare någon minut. Kom ihåg att röra om – vitlök bränns lätt!

Häll på ca 1 liter vatten.

Salta.

Dela broccolin i lagom stora buketter och lägg i. Hacka stammen i ungefär lika stora bitar som potatisen. Se till att det mesta av broccolin ligger under vattnet. Om inte så fyll på med mer vatten.

Låt koka tills potatisen är mjuk. För mig tog det ungefär 10 minuter.

Mixa soppan så slät du vill ha den och häll i grädde eller mjölk. Jag hade i ca 1,5 dl grädde för krämighetens skull, men detta steg kan skippas helt om man vill. Späd soppan om du vill ha den lösare.

Salta med örtsalt och vitpeppar efter smak. Lägg i buljong.

Värm upp soppan.

Voilà!

Jag toppade soppan med riven prästost och knaperstekt bacon, men soppan är supergod som den är! (Ser ni en trend här med osten?)

Smaklig måltid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s