Ny bladvändande magisk serie

9789163874246

Magisterium: Järnprovet av Holly Black och Cassandra Clare

Järnprovet är den första delen i en ny urban fantasyserie som ska bli fem, och tre av dem finns redan ute. Serien är skriven av författarduon Holly Black och Cassandra Clare. Detta är deras första författarsamarbete, men båda är författare sedan innan på egna håll. Holly Black har skrivit de älskade Spiderwick-böckerna, och Cassandra Clare har skrivit den populära The Mortal Instruments-serien.

Protagonisten i boken heter Callum Hunt. Han är 12 år gammal och har aldrig riktigt passat in någonstans. Callums mamma dog när han var riktigt liten, och hans pappa skyller det på magikerna. Callum får under hela sitt liv höra att han aldrig ska lita på en trollkarl. Så kommer den där dagen. Dagen då Callum blir kallad till intagningsprovet, Järnprovet, till den hemliga trollkarlsskolan Magisterium. Trots att Callum gör allt i sin makt för att misslyckas blir han antagen på trollkarlsskolan och börjar sitt nya liv bland andra magiker.

Snart upptäcker Callum att livet på trollkarlsskolan inte är så dumt ändå. Han får lära sig hur man utnyttjar elementen och han får goda vänner. Men det finns hela tiden en mörk ton. Varför ristade hans mamma ”Döda barnet!” i berget som sin sista handling i livet? Vem är den där Dödens fiende som ligger bakom en hemsk massaker? Och vem är Callum egentligen? Eller vad?

Man vet aldrig riktigt vad man ska vänta sig med boken. Cassandra Clare och Holly Black vet ”hur det brukar vara” i genren, och utnyttjar det. Handlingen vrider och vänder på sig hela tiden vilket gör det svårt att få ett grepp om den, men det är också det som gör den så fantastisk. Inget är som det verkar. Allt kan förändras när som helst.

Boken är en mastodont på nästan 400 sidor, men gick ändå förvånansvärt snabbt att läsa. Trots att den primärt riktar sig till ungdomar är det en bok som med fördel kan läsas av vuxna tack vare sitt språk. Läsningen flyter på bra, förutom de gånger man får stanna upp och fundera över vad som egentligen hände eller fnittra lite för sig själv och säga ”I see what you did there!”. Boken är en riktig bladvändare!

Magisterium-serien är utan tvekan en magisk serie som kommer slå stort!

 

Titel: Magisterium: Järnprovet

Författare: Holly Black och Cassandra Clare

Utgivningsår: 2015

Översättare: Lottie Eriksson

Förlag: Bonnier Carlsen

AdlibrisBokus

Annonser

15 thoughts on “Ny bladvändande magisk serie

  • Bokstund skriver:

   Ja, det tycker jag är kul ibland 😊 Läser en kurs i barnlitteratur just nu också, så läser även en del barnböcker 😊 Det är kul att variera sig!

   Gilla

 1. Daniella Chanelle skriver:

  Svar: Vilken bra blogg du har, jag borde verkligen läsa mer så kommer följa dej direkt för att få mer tips om böcker! 😀 och vad roligt att du tycker om the 100, jag är heller inte på säsong fyra än men snart så, vill spara på avsnitten lite för att inte ha någonting alls att titta på sedan. Jag skriver till de flesta av mina vänner i Sverige, jag tycker det är mysigt att framkalla engångskameror och bifoga bilder och sådant som inte hamnar här på bloggen. Synd att det blir så dyrt med frimärken ibland men det är det värt.

  Liked by 1 person

  • Bokstund skriver:

   Så kul att du gillar den! Hoppas du kommer trivas 🙂 Jag följer redan dig på Bloglovin’, tycker du har en supermysig blogg 🙂

   Åh, det låter supermysigt! Det var längesedan jag använde en engångskamera, det är ju så lätt nu för tiden att bara ta en bild med mobilen och skicka på Snapchat/Facebook… Jag köpte två ark med frimärken som jag har till breven till min mormor. Kostade en del, men då kan man i alla fall inte strunta i att skicka breven för att man saknar frimärken 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s