Chapati: bästa soppbrödet

Chapati är ett superlätt bröd man slänger ihop på under 20 minuter och som gör sig extra bra som tillbehör till soppor. Man kan variera kryddningen i oändlighet eller skippa kryddningen helt om man vill. Helveganskt och supergott!

Idag kommer det komma två recept på raken. Jag ber om ursäkt om detta är något du inte är så intresserad av. Det bara föll sig så just idag! Om några timmar kommer det ett recept på en supergod kikärtsgryta som är supergod att servera till chapati, så kika in vid 15 om du vill se det!

 

Tidsåtgång: under 20 minuter

Du behöver (för 4 bröd – ganska lagom för två hungriga personer till en soppa):

2,5 dl vetemjöl

Salt efter smak

1 tsk olivolja

ca 1 dl ljummet vatten

Olja till stekning

Valfria kryddor

 

Gör så här:

Blanda vetemjölet med dina kryddor och saltet. Jag brukar ha i franska örter eller oregano och vitlökspulver, men enbart fantasin sätter gränser! Blanda i övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg.

Dela upp i fyra lika stora delar.

Kavla ut till runda bröd på mjölat bord.

Stek dem i ca 1-2 minuter på varje sida i en het panna penslad med olja. Bröden ska få bruna stekfläckar på båda sidor.

2017-03-17 19.43.48

Mums!

Annonser

13 thoughts on “Chapati: bästa soppbrödet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s