Värmande kikärtsgryta

Det är fortfarande kallt och trist, och vad är då bättre än en hälsosam, vegansk, värmande kikärtsgryta?

 

Tidsåtgång: ca 40 minuter

Du behöver (för 6 portioner):

2 sötpotatisar (eller en megastor)

1 stor gul lök

2 burkar kokosgrädde (eller kokosmjölk om du vill göra den lite smalare)

ca 1,5 tsk fryst/färsk chili (minska om du inte gillar hetta)

2 msk tomatpuré

2 paket kikärtor

3 klyftor vitlök

ca 1/2 paket fryst hackad spenat

ca 2 msk curry

ca 2 tsk paprikapulver

salt

ca 2 tsk grönsaksbuljong (eller efter smak)

peppar

olivolja

 

Gör så här:

Börja med att steka den hackade löken lite lätt i olja. Du vill att den ska bli mjuk men inte få färg. Låt sedan curryn, den pressade vitlöken och paprikapulvret steka med.

Skala och dela sötpotatisen i ca 1*1 cm stora bitar. Lägg i den i grytan och låt steka med någon minut så att kryddorna går in i potatisen.

Häll i kokosgrädden, tomatpurén och den frysta spenat. Lägg i buljongen och låt sjuda på medelvärme i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk med en liten kärna i mitten. Rör om då och då.

Ta bort grytan från värmen och smaka av med salt och peppar. Lägg till mer av kryddorna om du vill ha mer smak. Lägg till sist i de avrunna kikärtorna och rör om. Klart!

2017-03-17 19.45.06

Serveras med fördel med ris för en matigare portion, då räcker det till fler portioner. Jag äter den gärna som den är med lite chapati vid sidan om, ett superlätt bröd som passar utmärkt till soppor. Smaklig måltid!

Grytan håller i kylen i ca 5 dagar.

Annonser

10 thoughts on “Värmande kikärtsgryta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s