Provtryck skickat! 

Nu har vi äntligen skickat tre olika uppslag till provtryck! Vi ska be om att få våra olika uppslag på tre olika papper: ett tunt vi spanat in som används i serien om Korpringarna (vi ringde tryckeriet som tryckt böckerna och frågade vad de använt för papper), ett papper vi hittade som påminner om det första pappret men är betydligt tjockare, och ett papper som tryckeriet själva ska få bestämma efter sina egna erfarenheter och kunskaper.

Vi vill göra ett provtryck redan nu för att se huruvida vår idé med svarta författarsidor fungerar. Erkänner att jag fortfarande ställer mig skeptisk till det. Visst är det väldigt snyggt, men jag har svårt att se det genomförbart på ett bra sätt. Att gå upp i papperstjocklek kan hjälpa så att det svarta inte lyser igenom på baksidan, men det kan också göra att sidorna inte får den premiumkänsla åtminstone jag önskar. Vi har valt offsettryck, vilket även det försvårar att ha en helsvart sida. Färgen kan lättare blöda igenom i texten, och i så fall funkar det kanske inte att låta författarnamnet stå i vitt mitt i det svarta.

När vi kom till LAB1 stötte vi på ännu en utmaning  InDesign var borttaget från datorerna… och vi gör all formgivning i InDesign. Vi löste det genom att sitta på ”lärarplatsen”, alltså den plats längst fram vid whiteboarden som ser över alla andra platser. Den datorn hade, tack och lov, fortfarande InDesign. Så det löste sig ganska bra ändå, i alla fall denna gången.

Vi skrev ut det vi skickat till provtryck på vanligt papper och antecknade på det vad vi gjort, vilka typsnitt och typstorlekar vi använt och så vidare. Min idé, lite egoboost här. Kändes som ett smart sätt då vi inte alltid har tillgång till InDesign, och vi behöver visa upp vad vi gjort för våra lärare.

Det ska bli spännande att se hur det blir! Kanske blir jag motbevisad 😊

Kan också stolt meddela att vi nu fått vårt eget postfack i korridoren! Känns ganska stort ändå.

Bloglovin’  │ Instagram

Annonser

4 thoughts on “Provtryck skickat! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s