Lysande fortsättning på en mästerlig serie

Detta är en recension om andra delen i Magisterium-serien. Jag har skrivit en recension om första delen, Järnprovet, också, och den kan du hitta här.

Callum Hunt har avslutat sitt första år vid trollkarlsskolan Magisterium, men det hem han återvänder till är inte som det brukade vara. Han saknar sina nyfunna vänner på skolan, han har nyligen fått veta att han egentligen är ond, och den enda han kan lita på är sin kaosbesatta varg Tumult. När Callum dessutom upptäcker att hans pappa insett att han är ond och vill skada honom tvingas han fly i bara sin pyjamas.

I trollkarlsvärlden råder återigen kaos. Kopparhandsken som kan användas för att döda en kreator är stulen, och hela trollkarlssamhället är övertygade om att det är Dödens fiende som tagit den för att döda deras enda hopp, kreatorn Aaron. Callum och hans vänner ger sig ut i ett farligt försök att återta kopparhandsken innan det är för sent. Kommer Callum kunna motstå den onda själen han bär inom sig, och kommer han kunna bevara sin hemlighet?

Kopparhandsken är minst sagt fängslande – precis som i första delen är allt hela tiden i rörelse, att läsa Magisterium-serien är ungefär som att åka bergochdalbana. I denna delen har Call fått veta mer om sig själv, några pusselbitar som slutligen kanske kan bilda en helhet, men han är fortfarande rädd för att dela sanningen. Istället håller han allt inom sig, nära att brista, alldeles ensam och utsatt.

Författarna har precis som förra gången skrivit vartannat kapitel, och alla kapitel är snyggt sammanflätade med ett högt tempo, och språket är lika laddat och humoristiskt boken igenom. Kapitlen är något långa i uppföljaren, och Callum hinner knappt komma till skolan innan han lämnar den och sedan är boken slut. Boken är trots detta välkomponerad och medryckande. Kopparhandsken är en lysande fortsättning på en mästerlig serie!

 

Titel: Magisterium: Kopparhandsken

Författare: Holly Black och Cassandra Clare

Utgivningsår: 2016

Översättare: Lottie Eriksson

Förlag: Bonnier Carlsen

ISBN: 9789163874253

Adlibris │Bokus

Bloglovin’  │ Instagram

Annonser

6 thoughts on “Lysande fortsättning på en mästerlig serie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s