Urban fantasy när den är som bäst

Bronsnyckeln är den tredje delen i Magisterium-serien av Cassandra Clare och Holly Black. Du kan läsa min recension av första boken här, och min recension av andra boken här.

Call har haft det bästa sommarlovet på länge. Aaron har bott hela lovet hos honom och hans pappa som äntligen är vänner igen, och snart får han återvända till trollkarlsskolan för att påbörja sitt tredje år med sina vänner. Men inte heller detta året går Call säker, och trion blir snart varse om mörka krafter som lurar i skuggorna. Det nya året börjar inte alls som de hoppats…

Call och hans vänner är nu 14 år och nya känslor flödar genom kroppen. Samtidigt hotas trollkarlsvärlden av ännu ett hot. En elev hittas mördad på Magisteriet, och mördaren verkar ha siktet inställt på Call. Hela Calls värld ställs på ända igen, och han tvingas bli påmind om hur allt kan förändras på bara ett ögonblick.

Den tredje boken fortsätter att överraska och underhålla. Jag älskar Calls humor och hans sätt att se på omvärlden och sig själv. Mördarens identitet förvånade mig inte direkt, men jag blev både förvånad och förfärad över slutet. Bronsnyckeln är som gjord för sträckläsning – den är så spännande att den är svår att lägga ifrån sig trots de långa kapitlen. Boken är full av cliffhangers, läsaren möts av något oväntat vid varje sidvändning.

Nu är det bara två böcker kvar av serien, och den fjärde kommer i höst. Jag är otroligt spänd på att läsa fortsättningen. Hur ska det gå för Callum Hunt egentligen? Cassandra Clare och Holly Black fortsätter att vara innovativa i sin kreativitet; det här är inte fantasy som man är van att läsa den utan något nytt. Magisterium-serien är urban fantasy när den är som bäst.

 

Titel: Magisterium: Bronsnyckeln

Författare: Holly Black och Cassandra Clare

Utgivningsår: 2017

Översättare: Lottie Eriksson

Förlag: Bonnier Carlsen

ISBN: 9789163874260

Adlibris │Bokus

Bloglovin’  │ Instagram

Annonser

2 thoughts on “Urban fantasy när den är som bäst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s