En bokbloggares hemliga liv

Jag svarar ju inte på särskilt många listor, men hittade denna igår på Lion’s library och tänkte att den var lite kul, och att det kanske hjälper er att skapa en uppfattning om vem jag är 🙂

 

1. Hur länge har du bloggat?
Denna bloggen har jag haft sedan i februari i år, så den är inte så gammal än. Bloggade lite sporadiskt som tonåring också men det räknas knappt 🙂

2. Tror du att du kommer sluta blogga om böcker i framtiden?
Nja… jag kommer nog inte blogga lika frekvent i framtiden i alla fall. Och med framtiden menar jag om några år. Min plan är att bokblogga så länge jag orkar, och sen lite till. Det är ju väldigt kul!

3. Vad är det bästa med att vara en bokbloggare?
Att jag får dela med mig av det jag gillar allra bäst: litteratur!

4. Vad är det värsta med att vara en bokbloggare?
Jag tycker egentligen inget är direkt dåligt, men ibland blir jag lite stressad för att jag inte lagt upp något den tiden jag planerat. Men det beror på mig och pressen jag har på mig själv, och inte på själva bokbloggandet.

5. Har du svårt att skriva rubriker till dina inlägg?
Ibland, men oftast inte. Jag brukar skriva rubriken sist och ibland tar jag något direkt ur texten som rubrik. Rubriker är kul att leka med!

6. Finns det någon bokbloggare som du beundrar?
Många! Men listan skulle bli alldeles för lång om jag taggade alla 🙂

7. Vilken bokbloggare skulle du vilja ha som gästbloggare på din blogg?
Jag har ännu inte haft någon gästbloggare. Jag har inte riktigt förstått grejen med det. Är ändå ganska ny på den här typen av bloggande. Men om någon är intresserad av att gästblogga är det bara att skriva ett meddelande!

8. Hur ser din rutin ut när du bloggar? T ex vilken tid, klädsel, dryck m.m.
Jag har ingen direkt rutin. Men oftast skriver jag mina inlägg kvällen innan de ska publiceras – eller alltså de gånger inläggen läggs upp i tid, hehe. Då brukar jag sitta i bekväma kläder med knäna uppdragna till hakan i min kontorsstol och dricka saft, vatten eller te. Ibland äter jag Finn Krisp.

När inläggen är sena skriver jag dem oftast när jag kommer hem från skolan, och då är jag ofta ganska stressad. Så då sitter jag där med jeans och ”vanliga kläder” och försöker få ur mig något publicerbart. Dock börjar jag sällan från noll dessa gånger, utan har ett nästan klart blogginlägg som jag slipar på.

Ibland bloggar jag från mobilen. Jag skriver faktiskt ganska många av mina inlägg direkt i mobilen på kvällen innan jag lägger mig, och sen finslipar jag det på datorn vid ett senare tillfälle.

Det händer också att jag skriver mina inlägg långt i förväg. Jag försökte göra så under några veckor i början. Så kommer det nog bli med några inlägg under påskhelgen, förhoppningsvis har jag dem redo redan imorgon.

9. Har du svårt för att skriva recensioner?
Ibland. Men mest är det kul! Det svåraste är att skriva en recension på en bok jag inte tycker om. Jag brukar ha en ganska objektiv stil på mina recensioner, men efter att jag har märkt att de subjektiva recensionerna är något populärare i bloggvärlden har jag försökt anamma den stilen lite också, men utan att tappa min egen stil allt för mycket. Det är en svår balansgång. Min recensionsstil är ett resultat av kursen i litteraturkritik jag gick i höstas.

10. Vad tycker du om bokbloggarvärlden?
Bokbloggarvärlden är nog det bästa med att starta en bokblogg, och det hade jag ingen aning om när jag startade Bokstund. Det är en så himla mysig stämning mellan alla bokbloggare som peppar och hjälper varandra. Rekommenderar alla att starta en bokblogg bara för att vara med i gemenskapen!

11. Vilka taggar du för den här taggen?
Alla som känner sig sugna och ännu inte gjort den, jag vill jättegärna läsa om era hemliga liv!

Bloglovin’  │ Instagram

Annonser

9 thoughts on “En bokbloggares hemliga liv

 1. Bokblomma skriver:

  Bokbloggarvärlden är verkligen fantastisk! Det är så kul att ”lära känna” en massa andra boknördar, särskilt när man, som jag, inte umgås med så jättemånga som är intresserade av litteratur.. 🙂

  Liked by 1 person

  • Bokstund skriver:

   Ja, verkligen! 😁 Pluggar dock litteratur så hänger rätt mycket med litteraturintresserade, men det är alltid kul att lära känna fler fina personer! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s