Veckans lista

Veckans läsning

Började i helgen på Smultron, bröllop och döden av Kristina Appelqvist. Kommer läsa klart den och sen börjar jag nog på en bok jag fått i recensionsexemplar, Konstnären av Diane Karlström och Magnus Carling. 

Veckans skrivande

Efter att ha läst några riktigt bra skräckböcker har jag återigen blivit sugen på att fortsätta på min egen skräckberättelse. Jag hoppas jag får tid att göra det till helgen, men under veckan blir det svårt. Förhoppningsvis till helgen. Inser återigen vikten av att faktiskt ta sig tid till skrivandet snarare än att vänta på att ha tid

Veckans plugg

Denna veckan är också ganska intensiv i pluggväg. Planen är att skicka boken till tryck på torsdag, så det blir långa dagar i LAB1. 

Vi är inte klara med paratexter än, men vi hoppas ha ett färdigt förord på onsdag eftermiddag. Vi i paratextgruppen ska jobba på det innan min kvällskurs ikväll, och sen på morgonen på tisdag. På onsdag ska vi gå igenom texten tillsammans i helklass så att alla får möjlighet att påverka hur den kommer att se ut. 

I barnlitteraturen är det ganska lugnt nu. Jag lämnade in min hemtenta i fredags och ikväll ska vi diskutera hur berättelser anpassas och tar nya former med fokus på remedieringars och adaptioners skilda kontexter.

Veckans blogginlägg

Har fortfarande några recensioner att skriva. Denna veckan blir det nog en recension av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Har även en plan på en ny bloggserie där jag diskuterar formgivning av böckerna jag läser. Skulle det vara kul? 

Hann aldrig fixa inlägget om min första bok förra veckan så jag tänkte att jag tar det denna veckan istället. 

Veckans längtan

Att skicka in boken till tryck! 

Veckans tips

Ni har väl inte missat att  litteraturveckan i P1 dragit igång? Har ni lyssnat?

Hittade ett roligt litet test som ger dig svar på vad du borde jobba med på det litterära fältet. Du hittar testet här. Jag blev författare (writer) 🙂 

Man kan fortfarande köpa vår debutantologi Isbrytning. Den kostar bara 100 kr (inkl. frakt) och kommer bli supersnygg och jättebra! Mer information kan du hitta på vår Facebook-sida här, samt på kategorin Plugget

Bloglovin’  │ Instagram

Annonser

6 thoughts on “Veckans lista

    • Bokstund skriver:

      Tack så mycket, och kul fråga! Det är väldigt olika beroende på t.ex. längd och språknivå. Så det är väldigt svårt att säga 😊 Men jag brukar läsa minst en bok i veckan, och ännu mer om man räknar kurslitteraturen (läser litteraturvetenskap).

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s