Krämigaste studentcarbonaran

Jag kallar den här rätten för studentcarbonara för att den både är lätt och snabb att göra, ännu lättare och snabbare än ”vanlig” carbonara! Den är extra krämig tack vare creme fraichen och den är ganska mastig, så lite sås räcker långt. Jag brukar göra såsen i kastrullen jag kokat pastan i när pastan är klar, så snabbt går det! Och det ger väldigt lite disk. Men det går såklart att göra såsen i en separat kastrull medan pastan kokar.

Tidsåtgång: ca 30 minuter
Du behöver (för ca 2-3 portioner):

Pasta

2 vitlöksklyftor

3 dl creme fraiche

1 dl grädde (eller 1/2 dl mjölk)

ca 75 g riven ost (jag gillar Allerums Präst)

1 pkt bacon

Salt

Peppar

Gör så här:

Börja med att koka upp vattnet till pastan och koka den sedan enligt anvisningarna på förpackningen.

Stek baconet under tiden.

När baconet är klart, låt den pressade vitlöken steka med i några sekunder så att den kommer igång. Låt den inte få färg eller brännas.

Blanda creme fraiche med baconfräset, grädde och riven ost.

Låt koka ihop på svag värme under omrörning. Smaka av och krydda evetuellt med salt och peppar efter smak.

Servera såsen med pastan och eventuellt någon sallad om du har det.

Processed with VSCO with f2 preset

Tips!

Om du har persilja är det gott att ha i också.

Trevlig helg!

Bloglovin’  │ Instagram

Annonser

6 thoughts on “Krämigaste studentcarbonaran

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s