Bokreaköp 2018

Idag är årets bokrea! Tack vare min lista jag skrev igår var det ganska enkelt att plocka på mig böckerna jag skulle köpa, så besöket på Akademibokhandeln i morse gick relativt snabbt. Faktisk så tog kassakön längre tid än själva hämtandet av böcker. Jag var där runt nio, och trots att det är vardag var det väldigt mycket folk där. Kul att se ett sånt bokintresse!

Som jag tidigare nämnt tycker jag inte att årets bokrea är något att hänga i granen. Det känns lite som att det blir sämre och sämre för varje år. Känns också lite som ljugeri när de har rea på paperbacks när pocketutgåvorna är mycket billigare egentligen. Men kanske är paperbacks populärare. Totalt blev det i alla fall nio böcker – två kokböcker och sju skönlitterära. Av dessa böcker var två inte på rea, men de fick följa med hem ändå.

2018-02-27 12.33.16 1.jpg

Låt oss börja med kokböckerna:

Jag vill äta mer vegetariskt så jag köpte två kokböcker med vegetariska recept som inspirationskällor. I nuläget tittar jag mest på andra bloggar och i tidningar efter receptinspiration, men eftersom de här ganska stora och tjocka böckerna ändå var på rean passade jag på att köpa på mig dem.

Skönlitteratur:

Yxmannen har jag kikat på länge så när den nu var på rea beslutade jag mig för att slå till. Jag hade ett tag funderingar på om vi skulle ha den i bokklubben Teatime, men vi får se om det blir av.

2018-02-27 12.38.56 2.jpg

Hemsökelsen på Hill House var inte på rean, men det är bok jag länge velat ha så den fick följa med hem ändå. Vi har alltid bott på slottet av samma författare var tyvärr slut på just den bokhandeln jag var på (och påsen var för tung att bära runt i stan), men hade den funnits hade den fått följa med hem också.

2018-02-27 12.38.57 2.jpg

Professorn var inte ett planerat köp, men den låg där på klassikerhyllan vid kassorna och efter att jag läst baksidestexten hamnade den i högen också. Jag är inte ett jättestort fan av Jane Eyre av Charlotte Brontë, men jag tycker inte heller illa om den. Min favorit av Brontësystrarna är Emily. Det ska bli spännande att se vad jag tycker om Professorn.

2018-02-27 12.38.57 1.jpg

Pastor Viveca och tanterna var också ett helt oplanerat köp, men jag kunde inte låta bli den. Den stack ut bland alla omgivande dystra omslag, och titeln lät rolig – om än ganska intetsägande. Baksidan avslöjade att den var en mysdeckare i Father Brown-stuk, och eftersom jag verkligen njuter av Sophie Hannahs Poirot-fall just nu (vilka väl ändå också kan klassas som mysdeckare?) och föll pladask för Smultron, bröllop och döden i somras valde jag att ge denna en chans.

De två Christie-böckerna kräver väl egentligen ingen förklaring, hehe. Hon är en favorit och jag har inte de här två.

2018-02-27 12.38.59 2.jpg

Konungens återkomst var inte heller på rean, men jag har Ringens brödraskap och Hobbiten. Nu saknas bara De två tornen, som tyvärr inte verkar finnas på Akademibokhandeln typ alls.

Sådär! Det var mina kap på årets bokrea. Fyndade du något?

Bloglovin’Instagram

Annonser

19 reaktioner till “Bokreaköp 2018

  1. Jag har några stycken nu 😄 Såg ditt inlägg om böcker du funderar på att köpa och jag funderade också på Gotiska berättelser, men sen ångrade jag mig… Köpte du den?

   Gilla

 1. Jag älskar Shirley Jackson, men måste erkänna att jag inte läst ”Hill House”. Ännu. Däremot ”Slottet” och några andra.
  Stephen King rekommenderar Jackson om man vill läsa riktigt bra skräck, och om jag inte minns fel är hon en av hans förebilder. Var läste jag det? I ”Att skriva”?

  Gillad av 1 person

   1. En kommentar på senaste uppdateringen sa att hon lyssnade på meditation och yoga också. Klart jag letade rätt på det. Kanske jag rent av lyckas börja göra nåt sånt. 😉

    Gillad av 1 person

 2. Alltså, jättefina köp, men HUR får du plats med alla dessa böcker?! Föreställer mig att du redan har ett gäng … Gör du dig någonsin av med gamla böcker? För mig blev hela den här grejen ohållbar för länge sedan, och detta bidrog starkt till att jag så helhjärtat omfamnat e-boken.

  Gillad av 1 person

  1. Haha, jag får inte plats med dem! De ligger utspridda lite varstans i lägenheten. Har faktiskt aldrig gjort mig av med gamla böcker men har planer på att göra det när jag blir med nya bokhyllor (inom en snar framtid, hoppas jag). E-böcker är himla bra, särskilt för att spara plats och för portabiliteten. Föredrar dock fortfarande pappersböcker, jag 😊

   Gilla

 3. Vilka kap du gjort! 🙂 Jag hitta också en del på bokrean, du kan se dom på min blogg om det finns intresse för det. Både din blogg och din Instagram (som jag hittade nyss) ger mig så himla mycket inspiration!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s