Kvällsläsning, sparande och framtidsplaner

Potatisgratängen står i ugnen, killen gick precis ut på en promenad (i ösregnet) med den lilla vovven vi hundnappat över dagen, och jag unnar mig en mysig lässtund.

Hittills har jag bara läst tre kapitel. Läsningen går långsamt för tillfället, men jag är glad att det blir någon läsning gjord över huvud taget.

Förutom Yxmannen av Ray Celestin läser jag också mycket om ekonomi. Har laddat ner lite olika böcker på Nextory som jag plöjer igenom. Jag har alltid tyckt att ekonomi är svårt, men också kul. Och jag vill lära mig mer om att upprätta – och upprätthålla – en bra ekonomi.

Just nu fokuserar jag mest på sparande. Sparande känns himla viktigt. Speciellt eftersom jag nyligen skrivit kontrakt på en egen lägenhet!

Det känns jättespännande, men också läskigt. Hyran är mycket högre än den jag har nu, så det kommer bli lite svårt. Samtidigt vill jag spara till framtida boenden, eller egentligen till framtiden över lag. Framtiden känns också himla viktig.

Böckerna jag läst hittills är:

Så här blir du miljonär i hängmattan av Per H Börjesson

En bra introduktion till ekonomi och sparande. Jag som kunde mycket lite om ekonomi sedan tidigare, tyckte att boken var lättläst och pedagogisk.

Så här kan alla svenskar bli miljonärer av Per H Börjesson

En slags påbyggnad på boken ovan. Går in lite djupare på ämnet. Bra att fortsätta med om man som jag är nybörjare och har läst Så här blir du miljonär i hängmattan.

Krisboken – nyckeln till att överleva trots urusel ekonomi av Vanja Persson

Boken ger faktiskt en nyckel till att överleva trots urusel ekonomi. Mycket vet man med sig sedan tidigare, men det är ändå skönt att ha boken som en slags lista på tips på hur man kan spara pengar. Lättläst och lättanvänd med tydliga kapitel.

Bättre privatekonomi – din handbok till en starkare ekonomi av Mikael Karlsson

Bra ingång till ekonomi för nybörjaren, som mig själv. Finns mycket att läsa om fonder och sparande, vilket jag tycker är extra bra. Den är kort så den går snabbt att läsa, och är också denna pedagogisk.

Jag tänkte eventuellt börja skriva lite mer om sparande och om flyttande här på bloggen, eftersom det är en stor del av mitt liv just nu. Hoppas ni, liksom jag, skulle tycka det var kul!

Trevlig lördag på er!

Bloglovin’  │ Instagram

Annonser

8 reaktioner på ”Kvällsläsning, sparande och framtidsplaner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s