Bokomflyttning

Jag arbetar extra på ett kombinerat folk- och skolbibliotek ibland. Där lånas ungdomslitteratur extra frekvent på plats – många ungdomar strömmar genom biblioteket och plockar upp någon bok att läsa för nöjes skull eller för någon skoluppgift. Då hamnar ibland böckerna lite fel. Dessutom finns det rätt mycket böcker för ungdomar där, fler än på många andra bibliotek jag varit på. Så det blir lätt trångt i hyllorna.

En dag när det var extra lugnt på biblioteket passade jag på att flytta om i hyllorna med skönlitteratur på engelska för unga. Ljudböckerna för unga som tagit plats i hyllan flyttades till en annan plats, och vips hade vi fler hyllplan att fylla!

Man vill gärna att hyllorna ser luftiga ut, både för att det är snyggt men också för att det blir lättare att hitta. Är hyllorna luftigare kan man också passa på att skylta fler böcker.

2019-02-28 03.24.57 1.jpg

Ovan finns en bild på hur hyllorna såg ut ungefär mitt i arbetet. Jag började med att flytta nästan allt två hyllor ner, trappade ner antalet böcker jag flyttade allt eftersom så att hyllorna skulle bli luftiga. Tyvärr tog jag ingen efterbild, men resultatet blev mycket lyckat (jag är helt opartisk, såklart).

Bloglovin’ │ Instagram │ Facebook

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s