Bokhandlarnas bokrea – hiss eller diss?

Årets bokrea är i full gång! Jag har besökt bokrean vid ett par tillfällen, både ensam och i sällskap. I det här inlägget berättar jag mer om mina upplevelser av årets bokrea.

I helgen undersökte jag årets utbud på Akademibokhandeln. Detta var mina andra sväng till bokhandlarnas bokrea i Göteborg. Första svängen var med min syster och en kompis. Den dagen inleddes med fika (det är viktigt att fika om man ska orka ner på stan) och avslutades med att min syster köpt ett par böcker, min vän köpt något helt annat än böcker och jag köpt … ingenting.

Jag vet inte om jag är besviken på årets bokrea eller om jag helt enkelt är nöjd med böckerna jag har. Jag brukar vara snabb på att fylla i en hel lista på böcker jag vill köpa på bokrean, men detta året ekar listan tom.

2019-03-11 11.40.24 1.jpg

Kanske är det så att jag blivit bättre på att köpa (eller önska mig) de böcker jag vill ha. I julas fick jag till exempel några böcker jag önskat mig som nu finns att köpa på bokrean.

Det är jättemånga bra böcker på årets rea. Jag har sett flera jag skulle köpa om det inte vore för att jag redan har dem. Jag önskar bara att det fanns fler som jag inte har (men vill ha).

Det kan också ligga något i att jag valt att enbart genomföra bokreaköp på Akademibokhandeln i år. Kanske finns det bättre utbud i andra butiker. Särskilt i nätbutiker, kan jag tänka mig.

På min första bokreasväng besökte jag förutom Akademibokhandeln även Science Fiction-bokhandeln och Adlibris. På SF hittade jag tyvärr inget jag ville köpa, men på Adlibris såg jag att de hade några Agatha Christie jag velat köpa om jag inte begränsat mig till Akademibokhandelns bokrea.

Att jag valt att enbart köpa på Akademibokhandeln i år är helt och hållet ett ekonomiskt val. Jag har presentkort där som jag fått i gåva och kan använda, men det har jag inte på någon annan bokhandel. Men hittar jag någon helt fantastisk bok jag bara verkligen måste ha i en annan bokhandel lägger jag nog en beställning ändå. Man kan ju inte begränsa sig hur långt som helst (när det gäller böcker).

Men allt är såklart inte helt ointressant på Akademibokhandeln. Jag fann två böcker som kanske får komma med hem: Hemmet av Mats Strandberg och en bok om att skriva journalistiska texter som jag tyvärr inte minns namnet på. Men bokrean pågår ett par veckor till, så jag ska fundera några svängar till.

Jag har sett så många fantastiska bokreaköp andra gjort och lagt ut på sina bloggar och Instagram-konton, så att det finns bra böcker att fynda på årets bokrea är självklart. Jag har dessutom genom sådana inlägg upptäckt att även second hand-butiker sysslar med bokrea. Häftigt!

Vad tycker du om årets bokrea?

Bloglovin’ │ Instagram │ Facebook

Publicerat av

Bokstund

Böcker. Te. Skriva.

2 reaktioner till “Bokhandlarnas bokrea – hiss eller diss?”

  1. Jag köpte fyra böcker – och en av dem hade jag redan fått som recensionsexemplar. Det blev till att lotta ut boken på min blogg och på onsdag får den ett nytt hem. Jag hittade två bra och billiga trädgårdsböcker, nåt vi behöver nu när vi ska sköta om en kolonistuga och -trädgård.
    När det gäller skönlitteratur inser jag att jag köper väldigt många nya böcker i vanliga fall, till ordinarie pris… Det var inte så mycket jag var intresserade av på bokrean…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s