Att ta vara på lästiden

Det gäller att försöka ta vara på varje ledig stund. Som här till exempel – när jag väntar på att gårdagens broccolisoppa ska bli varm och passar på att läsa Mitford-morden mellan omrörningarna.

1970-01-01 01.00.00 2.jpg

Nu börjar jag äntligen komma in i läsandet igen! Sakta men säkert. Jag har lärt mig acceptera att ibland har man svackor, och att jag kan jobba på mina svackor. Jag mår ju trots allt bäst när jag läser mycket.

Jag har kommit ungefär halvvägs i Mittford-morden. Det har tagit lång tid, och om detta var för något år sedan hade jag varit besviken på min läshastighet (eller avsaknaden av den). Men nu vet jag att långsam läsning är bättre än ingen alls. Det får ta sin tid. Annat får lov att komma emellan ibland.

Jag hade förhoppningar på att den skulle vara en mysdeckare i Agatha Christe-pysseldeckarstil och visst påminner den om det. Mest fokus ligger på att skildra det flådiga livet i Londons aristokrati och boken ligger närmare Downton Abbey än pusseldeckare á la Agatha Christie, men den är verkligen bra. En bra bok att läsa i lite då och då tror jag, eller om man vill koppla av en stund och inte tänka så jättemycket (och det menar jag i all välmening – boken är inte alls tråkig).

Och som vanligt läser jag flera böcker samtidigt. Det är kanske inte det smartaste när man försöker ta sig ur en lässvacka. Men det är så himla trevligt på något sätt ändå! Det finns så mycket jag vill läsa.

Vad läser du?

Bloglovin’ │ Instagram │ Facebook

Publicerat av

Bokstund

Böcker. Te. Skriva.

7 reaktioner till “Att ta vara på lästiden”

 1. vERKLIGEN, PRECIS. Jag tänker att nu får jag läsa ut dessa tre före jag börjar på en ny, så gör jag tvärtom ändå. Förr läste jag max 2 samtidigt, nu har jag liksom spårat ur, så en bok kan bli liggande, fast den inte är dålig. ……(splittrat jag, splittrad läsning) kanske

  Gillad av 1 person

 2. Lite nyfiken blev jag allt på boken du läser just nu!
  Jag läser Pontus Ljunghills deckardebut En osynlig. Har cirka 70 sidor kvar och hoppas kunna hinna läsa ut boken i helgen. Men det står en del på agendan, så vi får se. Jag skulle vilja ha mer tid för läsning, även om jag inte vill byta bort andra saker i mitt liv heller. 😛

  Gillad av 1 person

  1. Den är bra! Mitford-morden alltså. Sådär lagom mysig 😊 Jag gillar ju historiska romaner så kanske är En osynlig något för mig också. Den lät spännande i din recension, och det hade varit kul att få en uppfattning av Stockholm på 20-/50-tal (även om jag kanske inte har så bra uppfattning av Stockholm i 2000-tal, hehe).

   Gilla

 3. Jag tycker det är rätt skönt att läsa fler böcker samtidigt under en lässvacka. Då kan man läsa nått kapitel här och nått kapitel där och ändå komma framåt rätt så snabbt.

  Just nu läser jag Hasselskogen och Naomi & Ely’s No Kiss List 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Ja, jag kan också tycka så! Vad tycker du om Hasselskogen? Hat funderat på att läsa den jättelänge (men det är mest på grund av det otroligt fina omslaget och lite tack vare några blurbs/citat jag sett om den) 😊

   Gilla

   1. Jag har inte kommit så långt i den ännu men gillar den väldigt mycket. Den är skriven väldigt bra så den fångar läsaren direkt och så är det skriven på ett fint språk 🙂

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s