Pressvisning av After

Igår var jag på mitt livs första pressvisning! Så spännande. Kände mig ganska viktig när jag valsade in på Bergakungen i Göteborg klockan kvart i tio på morgonen fastän inga filmer skulle börja gå förrän halv ett.

Pressvisningen ägde alltså rum på onsdagsmorgonen på Bergakungen i Göteborg, och filmen jag såg var After, en filmatisering av första delen i Anna Todds romanserie med samma namn.

Anna Todd slog igenom på Wattpad med sin fanficion om Harry Styles i popbandet One Direction. Det är den som senare trycktes i fyra böcker på originalspråket engelska. 2015 kom de på på svenska i inbunden variant och Todd är just nu aktuell med After på svenska som pocket (som släpps lägligt i samband med filmpremiären).

Jag var först in i Bergakungen. Där möttes jag av en liten välkomstkommitté som instruerade mig att skriva på lite papper om varför jag var där, vad jag heter etc.. Det kändes väldigt seriöst. Eftersom jag var först där har jag tyvärr ingen aning om vilka de andra som kom var. Kanske var det någon annan bokbloggare där, det hade varit kul att veta.

Sedan traskade jag rakt in. Det kändes himla underligt, faktiskt. Det var några där som städade, och så var ju välkomstkommittén där också, och så jag såklart – men i övrigt var det helt tomt. I fjärran kunde jag höra en dammsugare brumma, men annars var det tyst. Så fridfullt. Jag är van vid stim och stoj på bio, att alla glada biobesökare trängs och skrattar och tjattrar. Så var det verkligen inte nu. Stor kontrast. Inga popcorn på golvet.

Jag fick välja precis var jag ville sitta. Ingen annan var ju där. Jag traskade upp och ner i trappan ett par gånger, funderade. Var är egentligen den bästa biotittarplatsen? När jag går privat (haha, så seriös jag låter nu!) brukar jag välja en plats så mycket i mitten det är möjligt.

Efter att ha funderat en himla massa blev det den mittersta platsen denna gången med. Men denna gången tittade jag verkligen ut den plats som var i mitten av mitten. Kunglig plats.

Och sen satt jag mest bara och väntade på att filmen skulle börja. Rullade tummarna.

Jag har tänkt skriva en ordentlig recension av filmen i helgen, när jag verkligen kan sätta mig ner och fundera på vad jag egentligen tyckte om den. I det här inlägget tänkte jag att det kunde vara passande att berätta några tankar jag har om den, så här initialt.

Det var längesedan jag kollade på en sådan ungdomsfilm, full av förtvivlan, hjärtesorg, kärlek och allt annat som hör genren till. Mina tankar drogs omedelbart till Twilight, men det beror nog mest på att det var typ de filmerna jag såg senast jag tittade på ungdomskärleksfilmer.

Filmen handlar om Tessa, en ambitiös tjej som flyttar till college själv för att påbörja ett nytt kapitel i sitt liv. Och det kapitlet blir verkligen inte händelsefattigt. Tessa träffar Hardin, den mörka grubblande killen med den brittiska accenten, och en komplicerad relation inleds.

Det fanns ställen där ett ”aw” verkligen satt på sin plats och jag saknade att ha min syster bredvid mig i biosalongen (hon är en riktig sucker för såna här filmer, och hon var riktigt avundsjuk på att jag fick gå på pressvisningen), och det fanns ställen då mitt tonårshjärta bara brast.

I vissa delar kunde jag till och med känna igen mig själv, jag kunde leva mig in i hur det skulle kännas om jag sattes i Tessas situation, jag kunde jämföra hur det kändes när jag hamnat i liknande situationer som Tessa hamnade i.

Under filmen försökte jag vara duktig och anteckna saker jag tänkte på och inte ville glömma, men det var svårt i mörkret. Jag såg ingen annan göra likadant, så det är nog inte så andra brukar göra.

När filmen var slut rullade eftertexterna på men lamporna förblev släckta. Jag satt kvar ett par minuter och funderade igenom vad jag precis sett. Eftersom ingen annan heller gjorde någon ansats att gå antar jag att övriga i salongen gjorde samma sak.

Filmen har premiär imorgon, fredagen den 12 april. Ska du se den?

Bloglovin’ │ Instagram │ Facebook

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s