Hej, och välkommen!

20180425_095408.jpg

Så kul att du hittat hit. Jag heter Caroline och det är jag som skriver här på Bokstund. Jag strävar efter att erbjuda en bred litteraturblogg både om skrivande och läsande, och här finns också att läsa lite om vad jag gör i skolan och även lite om mitt alldagliga, men ändå ovanliga, litteraturfyllda studentliv. Jag kallar Bokstund lite skämtsamt för en litterär livsstilsblogg.

Förutom läsande, skrivande och studerande bloggar jag också lite om hälsa och matlagning. Nya inlägg kommer upp ett par gånger i veckan, lite när andan faller på.

Jag pluggar till en kandidatexamen i litteraturvetenskap med förlagsinriktning på Göteborgs universitet. 2017 breddade jag mig bland annat inom barn- och ungdomslitteraturen samt i skrivhantverket. Våren 2018 pluggade jag lingvistik – alltså vetenskapen om mänskligt språk. Under kategorin Plugget kan du läsa mer om vad jag gör i skolan. Det går också fint att söka efter exempelvis redaktionell praktik då jag försökt tagga alla relevanta inlägg.

Hösten 2018 och våren 2019 läser jag kreativt skrivande, Skrivarlinjen på Skrivarakademin! Läs mer om mina tankar inför utbildningen här.

19:e maj 2017 debuterade jag som korrekturläsare, lektör, textformgivare och framförallt redaktör med debutantologin Isbrytning. Hela upplagan sålde slut på releasefesten, men texterna finns också tillgängliga digitalt på isbrytning.se.

Sommaren 2018 jobbar jag extra på H&M, bland annat med korrekturläsning av kataloger och mailutskick.


Tycker du att Bokstund verkar spännande? Glöm då inte att följa! ♥

Bloglovin’ │ Instagram

 

 

Annonser