Smarrigaste fetaoströran

Om det finns något jag inte skulle klara mig utan, så är det denna fetaoströra. Om jag bara fick ta med en sak till en öde ö, så skulle det vara denna fetaoströra. Så god är den. Jag äter den gärna med någon typ av bröd, chipati funkar utmärkt, men också baguette eller tortilla. På bilden äter jag den med en bit pita som jag hittade hemma. Den är också god att äta med morot- och gurkstavar, eller som tillbehör till något grillat. Toppen till fredagsmyset!

 

Tidsåtgång: under 10 minuter

Du behöver (för 2 portioner):

150 g fetaost

ca 1,5 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche

2 klyftor vitlök

1 tesked olivolja

1 tesked fryst eller färsk chili

salt/örtsalt efter smak

 

Gör så här:

Smula fetaosten med en gaffel i en skål.

Hetta upp olivoljan med chilin och den pressade vitlöken. Låt fräsa en liten stund utan att vitlöken får färg. Det brukar räcka med ca 2 minuter. Vill du ha mer hetta kan du med fördel addera mer av både vitlök och chili.

Häll blandningen över fetaosten och blanda med ca 1,5 dl yoghurt. Vill du ha din dipp lösare är det bara att blanda med mer yoghurt. Dippen ska få en lite rosa ton.

Smaka av med salt/örtsalt.

Servera!

2017-03-18 20.46.29.jpg

Dippen håller i upp till 5 dagar i kylen.

Jag har blivit inspirerad av det recept på Foodish, som du hittar här.

Bloglovin’  │ Instagram

Publicerat av

Bokstund

Böcker. Te. Skriva.

4 reaktioner till “Smarrigaste fetaoströran”

Lämna ett svar till Cornelia Avbryt svar