Genialisk thriller

Tack till Pocketförlaget för recensionsexemplaret!

Flickan med gåvorna av M.R. Carey är en dystopisk framtidsskildring av ett London där större delen av mänskligheten drabbats av en skrämmande infektion som ger sig på hjärnan. Ute härjar de hungriga, som de drabbade kallas, och bara en liten del av befolkningen har lyckats undgå infektionen. Och sen är det tio år gamla Melanie då, den speciella flickan, den annorlunda flickan, flickan med gåvorna.
Melanie bor i en egen cell i en lång rad av celler befolkade av andra barn. Det enda hon vet om omvärlden är det hon fått höra från sina lärare, och särskilt det hon fått höra från Miss Justineau. Hon är den absolut bästa läraren någonsin och Melanie älskar henne. Melanie skulle göra allt för henne.

Carey skildrar mästerligt ett framtidsscenario i en postapokalyptisk värld med ett intelligent språk och skicklig gestaltning med hjälp av sagor från antiken och berättelser ur bibeln. Trots komplicerad forskning blir den inte för tung; Carey förklarar utan att skriva någon på näsan.

Jag satt på nålar genom hela läsningen. I Flickan med gåvorna staplas cliffhanger på cliffhanger och bladvändarskrapsår är ett faktum. Careys senaste thriller är genialisk.

Titel: Flickan med gåvorna

Författare: M.R. Carey

Översättare: Johanna Svartström

Utgivningsår: 2016

Förlag: Ordfront

ISBN: 9789170378836

Adlibris │Bokus

Bloglovin’  │ Instagram

Publicerat av

Bokstund

Böcker. Te. Skriva.

8 reaktioner till “Genialisk thriller”

 1. Vad kul att höra vad du tyckte om den här boken (och att du tyckte att den var så bra)! 😃 Nu blev jag ännu mer sugen på att läsa och införskaffa den. Får se till att den är högt upp på listan när jag köper böcker nästa gång 😊

  Gillad av 1 person

   1. Då får jag se till att få med mig den nästa gång jag shoppar böcker (vilket förmodligen blir snart trots att det inte var så länge sedan jag köpte böcker senast haha 😇)!

    Gillad av 1 person

 2. Så bra recensioner du skriver, både när du tycker om böcker och inte.
  Imponerar! Ps apropå noveller, har du läst ” hur jag tillbringat mina dagar och mina nätter” av Håkan Nesser. Den tycker jag är genialisk .

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s